Muammar Gaddafi, Libyens præsident Nr. II

Muammar GaddafiMuammar er sunnimuslim. Ifølge den muslimske kalender er han født i året 1361 i jumâda al-awwal, der er den 5. måned. Dagen er den 22. Sat på linie er han født den:  22 – 5 – 1361.

Hans arbejdskode ifølge hans muslimske fødselsdag er:

Gadaffis arbejdskode

Han er sammen med de andre magthavere i Mellemøsten: Bent Ali, Tunesien, Hosni Mubarak, Ægypten, Bashir Assad fra Syrien og Yemens diktator Saleh, som alle er muslimer, født i den sidste halvdel af 1300-tallet og bliver nu konfronteret i 1432 (2011) af folket med voldsom modstand i deres respektive lande mod deres diktatoriske og voldelige regimer. Folket ført an af ungdommen, kræver frihed og medbestemmelse. De vil have demokrati. Vil have lov at ytre sig uden at risikere at blivet tævet, fængslet, miste deres rettigheder eller slået ihjel. – Hvad er det der sker  så overraskende for vesterlændinge? Hvad skete der i det samme tidsrum ifølge den kristne kalender sidst i 1300-tallet og begyndelsen af 1400-tallet?

Det var begyndelsen på renæssancen hvor europæerne langsomt gav sig selv fri sig fra kirke- og statsmagtens autoriteter. En genfødsel var begyndt den gang. En ny bevidsthed om hvem man var og hvad man kunne, have mulighed for, hjulpet på vej af Gutenbergs opfindelse af trykketeknikken så der kunne spredes informationer mellem individerne meget hurtigt og uden større kontrol af autoriteterne som så langsomt blev brudt ned. Det er det samme der sker i dag for muslimerne med opfindelsen af de elektroniske kommunikationsmidler, mobiltelefoner, og internettets facebook og twitters. Informationer spredes lynhurtigt og man er ikke alene.

Det er i denne omvæltningsproces som er dyb og kun netop begyndt som Gaddafi befinder sig i og med ham alle de andre despoter. Det startede med revolutionen i Iran i 1399 (1979) hvor religionen desværre var heldig i magtkampen der fulgte til at danne et nyt diktatur.

Da oprøret brød ud i Libyen den: 12 – 3 – 1432 (kristne kalender:16 – 2 – 2011) ser dagens udfordring sådan ud:

Gadaffi - dagens udfordring

Gadaffi er i en PÅ-9. afslutningstallet eller karmatallet, hvor man møder sine fortids gerninger inden man kan begynde på en ny 9 års cyklus. Han mistede sin legitimitet som enehersker og vil ikke mere kunne genvinde sin magt over Libyen.

Oprørets udfordring er (lodret): 7  1  4  / 3. Her ligger meddelelsen om at det kup der bragte ham til magten den: 18 – 6 – 1389, (kristne kalender: 1 – 9 – 1969) er slut og klar til en ny begyndelse (tallet 1) 43 = 7 år efter kuppet.

43 år efter 1389 = 1432 (2011) efter den 18 – 6 -1432 som er dagen for kuppet start i 1389. Så passer pengene. Da han i mellemtiden er kommet i en PÅ-1, der betyder en ny begyndelse for ham, så vil han nok gennem en politisk løsning kunne fortsætte sit liv, dog ikke som hersker i Libyen. Det er der lagt op til.

Det der er startet i Mellemøsten er uigenkaldeligt. Der er ingen vej tilbage. Det kan tage lang tid og være meget smertefuldt men energien for genfødsel er sat i bevægelse. Og det er energien der bestemmer.

Udviklingen i den muslimske kalenders udviklings bevægelse er synonym med den kristne kalenders udviklings bevægelse. Muslimerne gør de samme fejl som de kristne gjorde. Bare 622 år senere hvor deres kalender blev valgt til at begynde. Det er en gentagelsesproces hvor kulisserne i sceneriet bare er anderledes. Andet er det ikke. Det må man kende sin historie for at se.

Se indvidere: Muammar Gaddafi I. Den fortæller om hvilken ubevidste kræfter han er i besiddelse af til at klare modstanden.

Yderligere oplysninger: Se Om bloggen og  Vidensbank pkt: 1 og 7

2 tanker om "Muammar Gaddafi, Libyens præsident Nr. II"

  1. Gert Haahr

    hej Morten.
    Islam er i en “smeltedigeltid” som europæerne var på starten af renæssancen ca. fra 1350 til 1450. Det er en gentagelsesproces som man umiddelbart ikke tænker på fordi man vurderer altfor snæver og uden historien som kladdebog. Hos de kristne var det også tankefriheden der kom i højsædet og inspirationen kom fra de gamle grækeres skrifter der var begyndt at dukke op i Europa efter den næsten tusindårige censur som kirken var årsag til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *