Jellingestenen

Gåden er løst

Jellingestenen

Hærværk på Jellingestenen af “Gelwane”

Der bredte sig en vrede og forargelse blandt danskerne, da de gennem TV og aviser blev informeret om at der var udøvet hærværk på Jellingestenen. Især lokalbefolkningen og arkæologer, historikere og andre vidensorienterede følte sig fuldstændig uforstående over at nogen kunne finde på at male graffiti på det som betegnes som Danmarks dåbsattest, fordi stenens tre sider fortæller om overgangen fra asertroen til kristendommen i Danmark. Det var en provokerende handling af en af vores største seværdigheder som står på Unescos liste over fredede klenodier. Det kan ikke rigtig sammenlignes med noget andet hærværk.

Hærværket var graffiti. Store bogstaver i irgrøn farve med det uforståelige navn: GELWANE sprøjtet hen over den ene side, den der benævnes kongemagtsiden. Det viste sig at det var en 15-årig dreng fra lokalsamfundet som havde skændet stenen foruden mindre hærværk på kirkemuren og på jernbanestationen i Vejle med det samme kryptiske udtryk. Ifølge aviserne var han psykisk ustabil.

Som numerolog bliver man interesseret i sådan en sag hvor der så direkte optræder et navn. Endda et mystisk navn. Man kan endda sige at navnet er hovedpersonen i affæren. Hvis jeg havde drengens navn og fødselsdag lå det lige for at finde ud af hvilke kræfter der have ligget bag hans “skabende” handling. Det havde jeg ikke. Men der dukker alligevel noget mystisk op som kun en numerolog ser.

Hvis jeg lægger vokalerne sammen i navnet GELWANE, får jeg tallet 11. Konsonanterne giver tallet 2. Lagt sammen 11 + 2 = 13 = 4. Navnets positive tal er:  11   2   4.

Skærmbillede 2014-07-08 kl. 15.43.30

Dagens positive tal er lig med navnets positive tal. Det er besynderligt. Så må dagens positive vibration udløse navnet med den samme positive værdi med drengens sind som modtager.

Drengen overfører energien og er katalysator for den. Han må være meget følsom som psykisk ustabile personer tit er. Desuden er han i puberteten som også er en psykisk ustabil periode i et menneskes liv. Næste dag kunne han ikke have været katalysator, men har så måtte skrive et andet navn der passede til denne dags positive grundtal. Kunne man forestille sig det? Dvs. at navnet er meningsløst fordi det kun er et andet udtryk for dagens energi gjort anskueligt af drengens følsomhed og handling.

Skærmbillede 2014-07-08 kl. 15.45.32

Tallene er alle ulige tal. Antallet af bogstaver og tal er også ulige, nemlig 7. Ulige tal kaldes for elektriske. Lige tal kaldes magnetiske. To elementer der skal til for at få en elektromotor til at køre. Begge er nødvendige. Talrækken: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 består skiftevis af ulige og lige tal. Derfor “kører” den. Er i bevægelse fra 1 til 9. Eller der går en bevægelse fra det ulige tal (det indre elektriske) til det lige tal (det ydre magnetiske) og tilbage igen til det ulige, osv, osv. Da tallene (bogstaverne) alle er ulige i GELWANE, får dagens energi ham til ud fra hans indre modtagelse, til at udtrykke tallene i det ydre. Resultat: GELWANE på Jellingestenen. Det havde ikke kunne foregå hvis et af tallene var lige eller der var et ekstra bogstav, et lige antal. Sådan må konklusionen være.

Til TV Syd fortæller forældrene at han lider af Asbergers syndrom. Han er autistisk. Han ved ikke hvad der er rigtigt eller forkert. De var lige så oprørte over hærværket som andre i lokalsamfundet og blev noget overraskede da politiet ringede på. Han bekendte straks at det var ham der havde gjort det. Han forklarede at han malede det fordi det så pænt ud. Han vidste ikke hvad GELWANE betød. Der var ikke noget religiøst motiv bag. Han var meget ked af det at han havde forvoldt så megen postyr. Han vidste ikke at det betød så meget.

Har jeg fortalt at tværsummen af dagens tal: 11 + 2 + 4 = 8. Udfordringen denne dag er 8 kaldes tallet for magt. Var det ikke det han ubevidst gjorde med sin grønne spraydåse. Udøvede magt?

Spørgsmål: Hvordan skal han straffes? Fængsel, betinget eller ubetinget? Han kan få op til 3 år. Samfundstjeneste? Erstatning, hvoraf forældrene hæfter for 7500 kr? Bøde? Det er virkeligt et dilemma hvordan denne sag der har kostet en masse penge i rensning af stenen af eksperter. Hvem skal have regningen? Den har ikke fået mén eller lidt overlast på nogen måde. Det har imidlertid bevirket at flere turister har besøgt det nationale klenodie. Kom med dit bud?

For at blive i form og farveudtryk så kan du besøge talmesteren.dk – Tryk på “Din dato” og udfyld de tre felter med GELWANE-dagens tal: 11 2 4 og tryk på “Dit sjælsmønster”, så dukker mønsteret for dagen op.

Yderligere oplysninger: Se Om bloggen og Vidensbank punkt 2.

2 tanker om "Gåden er løst"

 1. Lene

  Mener du at drengen ikke vidste hvad han gjorde (altså malede på stenene) og så kom der navnet GELWANE frem helt tilfældigt …… på grund af dagens energi?
  Skjuler stenen nogle kræfter der har skubbet til denne handling?

 2. Gert Haahr

  Hej Lene! Tak for spørgsmålet.

  Det er den overordnede skabende energi som vi alle er underlagt der styrer handlingen. I dette tilfælde er et menneske der er ubevidst og derfor ikke ved hvad han gør, modtager af dagens energi som han bliver brugt af fordi han er ren og tom i sin bevidsthed i den forstand at han ikke har noget personligt lagt i udtrykket. Han ville ikke noget med det. Han synes bare at det var smukt det han skrev. Det er det samme som nogle kunstnere bruger når de intuitivt lader sig føre med af energien og maler deres intuitive billeder på lærred. Til forskel er kunstneren personligt involveret og vil noget med sit udtryk.
  Hvorfor skabelsen giver udtrykket GELWANE kan jeg ikke give svar på uden at kende personens navn og fødselsdag. Der kunne godt stå Galwene eller Genelaw. Det giver den samme positive energi som GELWANE, men ethvert navn har også en ubevidst negativ energi “bagside”. De to eksempler vil give nogle andre energibagsider og derfor ikke brugbare fordi jeg tror at personen skriver GELWANE fordi det relaterer til hans eget ubevidste bagside i hans eget navn. Navnet og personen “hænger sammen” på en eller anden måde.
  Om “stenen” har skubbet til nogle kræfter til denne handling som du spørger om, er svært at sige. Måske var det kirken han begyndte at male på først og det var den der var igangsætter. Så fik stenen også en tur. Måske var det Vejle banegård der kom først. Jeg ved det ikke. Vi lægger os måske på noget fast i bedømmelsen, styret af vores forudfattede mening. Da jeg ikke kender Jellingestenens “fødselsdag” og derfor ikke tidslængden på dens eksistens, men nok navnet, er der heller ikke noget at hente der at “stenen” måske er skyldig. Måske kan man sige at Jellingestenen “kaldte” på opmærksomhed for at få den beskyttelse den har manglet og som nu kommer i nær fremtid. Hvem der fik den til “at kalde” får stå hen i det uvisse. Drengen bliver den “stenen” skal takke. Det er en mystisk sag.
  Jeg betragter drengen som ren og uskyldig i sit sind og mener ikke han skal straffes. Hvad vil det føre til. Stenen er repareret uden at få mén. Lad Jellinge by betale udgifterne det er dog den der har haft glæde af opmærksomheden og de ekstra mange turister som har besøgt byen. Det må være mit svar.

  Jeg kan anbefale en bog af Jens Kristian Frederiksen. Den hedder: En beretning om Jellinge Kompleksets Virkeligheds verden & Skabelse. Han bruger en metafysisk indgangvinkel til hele Jellingekomplekset og mere til.
  MVH Gert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *